cik aten

Sunday, June 5, 2011

Part Time JoB as "BIBIK"

salam buat semua....

rasenya dah lame saya x update blog nie kan....
nak kate busy tu x la sgt..tp suke je nak membusykan diri nie...huhuhhu...
now saye ngah bercuti semesta selame DUA BULAN....wah sgt laa lame dan mampu membuatkan diri nie semakin dimanjekan oleh tuannya sendiri..huuhuhu...

Bile je nak start cuti semua sibuk nak keje part time cari duit la katekan....saye pun x kurang jugak la..niat dihati nak keje part time kat PORT DICKSON tp ad satu perasaan yg kuat menghalang saye keje part time tu....sebabnye hanya satu....FATEN NAJWA MALAS NAK KEJE N NAK BERMANJE NGAN PARENT DIE SELAME 2 BULAN CUTI TU....huhuhuh...
teruk kan saye nie...akhirnye saye memilih untuk menjadi BIBIK SEPENUH MASE UNTUK MAMA SAYE..mmg x leh bla la....huhuhuuhu

Saye ingatkan saye je yg jd BIBIK TERHORMAT selama 2 bulan nie tp ad ag member yang join...welcome to the club geng....huhuhuhu..
mesti korang ingat jd bibik nie penatkan...tp secare keseluruhannya...x la penat sgt...tp lebih kpd enjoy la..sbb kite xyah nak bgn awal2 untuk uat keje..n x perlukan pakaian yg formal..pakai kain batik n t-shirt pun okey pe...huhuuhu....

n yg paling bestnye...x yah nak kene marah2 bos kalau x uat keje..n leh lepak bile2 mase kite nak la...tp ak nie selalu je kene marah ngan MAMA saye...semua salah saye sendiri....saye nie bile datang time rajin x yah suruh semua den uat...tp bile mai tang malas tu...aduhhhhh boleh kasi darah tinggi MAMA den naik laa...belum ag ABAH den...uhuhuhhuuh....

so MAMA n ABAH ATEN say sorrryyyy k.....sayang MAMA n ABAH...muahhhhh...muahhhhh...

antara keje yang paling la saye nie menyampah nak uat adalah BASUH PINGGAN....wah kalo kene uat keje tu mmg leh kasi naik tinggi darah den nie...saye pun x tau la nape x suke ngan BASUH PINGGAN tu...mybe saye nie x suke nak basah2 kut....tp kalo bab menyapu sampah n basuh baju mmg den paling suke...hhuhuhu

asenye dah kut saye cite sal part time job nie...kang u all semua bosan lak....
tp ad den kesah ke korang bosan ke x ngan ARTIKEL yg x berape ARTIKEl nie....huhuhu...

okey laa u all semua...have a good holiday k...n jgn lupe tolong MAK BAPAk korang kat umah k...



cik Aten ^__^

2 comments:

  1. wah wah jadik bibik,,,agak2 kna pakai tdung indon x

    ReplyDelete
  2. kalo bibik kat umah x perlu kut.....huhuhuh

    ReplyDelete